Hát eljutottunk egy nagy mérföldkőig: 6 hetesek vagyunk. És valóban igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy ekkortájt megugrik a babák tejcsi-igénye. Kristóf is általában 130g-okat eszik. (Eddig csak alkalmanként fordult elő, hogy megevett ennyit. Inkább csak 90 és 110 között volt. Most meg már minden alkalommal 130-at mértünk). De mára eljutottunk odáig, hogy már nem akarjuk felzaklatni Kristófot az állandó mázsálkodással, így már az éjjel egyetlen alkalommal sem mértük le a súlyunkat. Kicsit ugyan kíváncsi vagyok, hogyan változik a súlya, de majd meglátjuk a havi egyszeri méréseknél a doktornőnél. Egyébként a súlyunk már 4400 gramm, születési súlyunkhoz képest 1200 grammal nyomunk többet, és 58 cm hosszúak vagyunk. Szemmel láthatóan egyre nagyobbak vagyunk.


Közben sikerült találni egy olyan időpontot, ami a legtöbb családtagunknak alkalmas lenne a keresztelőre. Most úgy néz ki, hogy június 15-én, vasárnap a reggeli fél 9-es mise keretében lesz megkeresztelve a kicsi fiacskánk. Már nagyon várjuk, bár rengeteg munka is társul majd ehhez a naphoz, hiszen ha mindenki el tud jönni a családból, akkor közel 30-an leszünk. (Az mondjuk még kérdéses, hogy hol fogunk tudni ennyi embert leültetni nálunk. De azért majd megoldjuk valahogy).

E héten kedden voltunk a gyermekorvosnál. Kaptunk beutalót hasi ultrahangra, hogy megnézzék, hogy nem örökölte-e a vesedeformitást. Június 16-án, a keresztelő utáni napon kell majd mennünk Veresre a Misszióba. Bízunk benne, hogy mindent rendben fognak találni. És megkaptuk az időpontot az első oltásunkra is. Az pedig a keresztelő hetében, keddi napon lesz. Reméljük, hogy vasárnapig el fog múlni a láza.

Tegnap új járművel ismerkedtünk meg. Vonatoztunk egy jót. Vissza kellett mennem a nőgyógyászhoz a 6 hetes kontrollra, és Édesapa nem tudott értünk hazajönni, így vonatra kellett szállnunk. Nagyon örülök neki, hogy a Nagymami is itt volt, hogy segítsen az utazásnál. Azért azt hiszem, nem fogunk túl sűrűn egyedül vonatozni, pedig a zötyögés szépen elaltatta kicsi Kristóf babát.

A nőgyógyász mindent rendben talált, és azt mondta, hogy kb. 5-6 hónapos kora környékétől vállalhatjuk a következő babát is. Persze azért nem akarjuk ennyire elkapkodni a dolgokat, de túl sokat sem szeretnénk várni a következő gyermekkel. De ezt úgyis Isten fogja eldönteni.

Úgy gondoltuk, hogy ha már bent vagyunk Vácon, ellátogatunk Kerianyuékhoz is. Így végre Anna, a keresztlányunk is találkozhatott Kristóffal. Jó volt találkozni velük, és végre Kerianyuék is megdajkálhatták "Bébibogyót".

Zárásul előre is szeretettel hívunk mindenkit Kristóf keresztelőjére: június 15-én, vasárnap reggel fél 9-re az őrszentmiklósi templomba.

Üdv mindenkinek!